A legszebb mi adható ...
... új otthon

Épület energetika

Jó Nap - Solár Fűtési és melegvíz ellátó rendszer. Egyedi megoldás társasházi lakások fűtés energia ellátása esetében. A házközponti fűtési és melegvíz ellátó rendszert egyedi a felhasználó komfortigényeihez maximálissan beállítható lakásonkénti szabályozási és mérési egységgel látjuk el.  A rendszer főbb elemei a háztetőn elhelyezett  igényekhez méretetzett napkollektor, szivattyús hőátadó közeg,  melegvíz tárolására alkalmas puffertartályok, központi kondenzációs kazán. 

Minden lakásban kiépítésre kerül egy intelligen lakás-hőközpont, ennek neve: DRESU (Domestic Hot Water Energy Supply Unit), ahová külön-külön márőórákkal ellátott vezetéken érkezik a melegvíz, illetve a fűtés céljára szolgáló hőátadó közeg , így a fogyasztás pontossan mérhető. Lakáson belül helyiségenként külön termosztát szolgál a kívánt léghőmérséklet beállítására.

A felhasználónak a rendszer magasfokú elektronizáltságának köszönhetően lehetősége nyílik a működés szempontjából lényeges összes berendezés ellenőrzéséte, a pillanatnyi vagy összegett fogyasztás megállapítására. A lakások fűtése távvezérelhető laptopról, vagy okostelefonról is. 

A rendszer egyesíti a többlakásos fűtőrenszer előnyét az egyedi, lakásonkétni szabályozással.

Működése: A lakóépület tetejére telepített napkollektorok befogják a napsugárzás hőjét majd a szivattyúval keringetett hőátadó közeg felmelegíti a tárolótartályokban lévő vizet ami a lakások fűtésére és melegvízellátására szolgál. Amennyiben a napenergia nem megfelelő mennyiségben áll rendelkezésre működésbe lép a központi kondenzációs kazán biztosítva a folyamatos fűtést és melegvíz ellátátst. 

Így kora tavasztól késő őszig a fűtés illetve melegvíz a nap energiájának köszönhetően "szinte ingyen van". Évi szinten pedig összeségében 50-55 százalék a fűtési költségmegtakarítás. 

Ez a fűtésmód alakalmazható régebbi építésű épületek esetében is kiépítésére kérjen tőlünk árajánlatot.